Levegőt a királynak! A valódi vírus

Előre felhívnám a figyelmet, hogy az alább olvasható információk mind nem megerősített forrásokból származnak. Sok koncepciót és elméletet magam ollóztam össze (találtam ki), minden alap nélkül. Bátran olvassa az érdeklődő úgy ezt a néhány sort, mintha tudományos fantasztikum lenne. Nem szeretnék ugyanis abba a hibába esni, hogy bárki is azzal vádoljon, hogy rémhíreket terjesztek. Ez csak mese. Kitalálmány. Ne vegyétek komolyan azt, aki képes volt a Hold sötét oldaláról írni.

A könyökünkön jön ki, az igazság mégis odaát van. Honnan származik a korona vírus? Mi is az a covid-19? Sok elmélet van már erről. Ki vagyok én, és milyen jogon alkotok véleményt? A mai világban az a baj, hogy a bölcsek hallgatnak, az ostobák pedig túl hangosak. Most én is hangos vagyok, ha olvasod a sorokat. Szóval akkor melyikhez is tartozom? Úgy gondolom az igazságról így nem is beszélnék, hiszem hogy az valami olyasmi lehet, mint amiről Dr. Pócs, Dr. Tamasi és Dr. Gődény beszél. A videót lehet hogy eltávolítják, mire rá kattintasz. Ezen három magyar orvos független, szakértő véleménye eltér attól, amit a mai mainstream médiában kanonizáltak a számunkra.

Amit én egyik összeesküvés elméletem állít, hogy ezt a helyzetet szándékosan idézték elő. Több célja is van, talán nincs is köztük prioritásban túl sok eltérés. A kijárási tilalom (korlátozás) miatt több országban is befagyott a gazdaság. Ezzel világháború kirobbanása nélkül juthatunk gazdasági újrarendeződéshez, aminek látszólag nincsenek is olyan komoly áldozatai, mintha bombák robbantak volna.

Mi valódi cél? Egy betegség elterjesztése? Nem gondolnám. Távlatban gondolkodjunk. Először is az embereket tartsuk félelemben, így irányíthatóvá válnak. Pipa. Majd idővel kínáljunk a számukra megoldást, gyógymódot. A gyógyszergyáraknak ez nagy bevétel lesz? Valami csurran-cseppen, de ez a nyereség elenyésző lesz. A félelemmel érik el, hogy önként bevegyük a bogyót egy olyan dologra, amit ők maguk hoztak létre. Valószínűleg a megelőzésként is kapott vakcina, amit jószerivel kötelezővé próbálnak tenni, olyan dolgokat tartalmaz majd, ami a igazi, nagy célt támogatja. Valami DNS manipuláció? Lehetne találgatni, hogy mire jó nekik: még nagyobb szolgává és/vagy meddővé tegyenek bennünket? Ha ez valóban így lenne, az durva lenne.

Néha ismerősök megkérdezik, hogy vírus tagadó vagyok-e? Nem. Vak lennék és süket, ha tagadnám. De nyitott vagyok a vitára arról, hogy milyen vírus is ez? Mekkora része van a jelenségben a mikroszkópikus parazitáknak, akik a szervezetünkben élősködnek? Mekkora része van a "vírus" jelenségben az emberi hírverésnek? Ha már hallottál a vírusmarketingről, akkor nagyjából érted mire gondolok.

Miért hordunk maszkot? Azért, hogy megvédjük magunkat és egymást? Vagy azért, hogy mindenki megnyugodjon, hogy mi, közösen teszünk valamit a helyzet ellen? Csak azért, hogy társadalmilag úgy érezhessük, hogy van valami a kezünkben, ami által mégsem vagyunk tétlenségre kárhoztatva. Az a hasonlat jut az eszembe, mint amikor Amerikában az atombomba fenyegetés idején azt tanították a diákoknak, hogy támadás esetén bújjanak az asztal alá. Mintha az megoldást jelentene. Megnyugtatja a résztvevőt, hogy valamit tehet a jelenség ellen. De valójában? Akkor használ, ha hiszünk benne. Viseljünk maszkot, mert kötelező. És hogy nyugodtak maradhassunk. Úgy látszik, működik a dolog.

Tartsunk távolságot! Az elhidegülés, a magány sokkal nagyobb terhet ró az immunrendszerre, mint a betegség fenyegetése. Az immunrendszer nem egy tőlünk független biomechanikus védelmi rendszer. Nem csak az. Sokkal több annál. És ahogy a lényünktől nem függetleníthető az érzelem és az életünktől az emberi kapcsolatok, úgy az egészségünk is több ennél.
A gyerekeket is védjük meg egymástól! Főleg attól, hogy hazavigyék a fertőzést. Ezért maradjanak inkább otthon. Vezessünk be távoktatást. Az iskolák mindent megtesznek és képesek vagyunk eredményeket bemesélni magunknak. Az iskola ereje a közösségben van. Akármennyire is technokrata vagyok, és sci-fi hívő, az emberi kapcsolat nem pótolható egy webkamerával. A tanítás nem egyenlő a feladatok kiosztásával. Ha lennének káros mellékhatásai a vírus helyzetnek, hozzá sorolhatnánk azt is, hogy az iskolától távolmaradás miatt rossz irányba fejlődnek a gyerekek, elbutulnak a képernyő előtt. Ez által még inkább kezelhető, csökkent intelligenciájú emberek lesznek belőlük. De ez egy (elképzelt) rosszakaró világhatalomnak csak jó. Hiszen a buta ember irányítható.
Az bezzeg senkinek nem jutott eszébe, hogy évismétlés legyen minden diáknak. Az megterhelő lenne a szülőknek és a gazdaságnak. Nem lenne jobb, hogy valódi élethelyzetben, tényleg bepótolhassák a hiányt? Valódi iskolában?

Lassan már semmit nem hiszünk el. Azt sem, amit kérdeznek. Jó lenne, ha visszaállhatna a bizalom. Egy valamit tehetünk a szűk környezetünkben. Tisztelni az embertársunk véleményét. Hagyjuk meg mindenkinek a lehetőséget, hogy úgy féljen, ahogy tud. A figyelmünket mégis irányítsuk inkább a félelem másik pólusa felé, koncentráljunk a szeretetre. Talán több értelme van. És ha képesek vagyunk hinni abban, hogy minden okkal történik - akár Isten, a természet, vagy az univerzum egyensúlya nevében - akkor tudjuk, hogy a dualitás világában nincs rossz vagy jó. Minden okkal történik. Az történik velünk, amire szükségünk van.

/ Fotó forrása: blue dandelion by RothermRebeka /

Megjegyzések

  1. A bizalomnak, a szeretetnek, a megbecsülésnek ezen a földön ára van. Ide kevés a hit , és a megelőlegezet bármilyen nemű előny.
    Olyan korban élünk ahol mély jelentése van a (látlak téged) ön kifejezésnek.
    Az embereknek sok arca, titka, és hazugsága lett.
    Jót csak a szível lát az ember, és csak akkor ha a másikat megismeri igazából.
    Magyarul a jövő a közös együttélésből a szoros fizikai közösségi életből alakul ki.
    Ha nincs kötelék, közös érdek, és közös jövő épites nem lesz sem fizikai híd és szelemmi híd az emberek a közösségek és a társadalom között. Vegeredmenyében kihal a jó szándék, az indulat. ElöregedElöregedik a társadalom és az ifjak idegen vidékekre költöznek. Kihal a kultura a gyökerek és az igazi értékek az enyészeté válnak.
    Helyükbe lép az anarhia a szegénység a nyomor, a szedet vetet társadalom és a kihalás. Minél kevesebb az emberi érték és a tisztelet a hova tartozás, a családi kötelék vagy a társadalom ősszefogasa annál gyorsabban kezd el egy nepcsoport , egy nemzet, egy közösség szét zilálódva megszűnni.
    Nem kel háború nem kel más végigpusztító fegyver. Elég ha az ember bizalmát, hitét és tenni akarását, gondolkodás módját és a felebaráti szeretetét megváltoztatni.
    Az egoizmusánál és az önzőségnél, az önimádódnál nincs nagyobb pusztító fegyver ami a folyamat végén nem csak népeket öl de magát az embert is elpusztítja, mert a félelem és a rettegés az önző hedonista életel karöltve sötétségbe taszitja az elmét ami lassan elsorvadva kipusztitja az emberből mindazt ami a túlélés záloga.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt, hogy "szét zilálódva" egybe kell írni.

      Törlés
    2. Régóta ismerem az Krisztián stílusát. Rengeteget fejlődött az évek alatt. Krisztián önmagához képest nagyon jól írt. Ez a kevés nyelvtani elírás semmiség. A mondanivalója egy csöppet sűrűre sikerült, az azért igaz. :)

      Törlés
  2. Örülök az írásodnak! Látszik, hogy te gondolkodsz. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Péter. Igyekszik az ember. Hát még én.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Spam botok miatt a hozzászólás funkciót kikapcsoltuk. Keresd meg a cikket facebook-on és írj oda! ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Locus túratérkép kezdőknek és profiknak 2022

OsmAnd túratérkép egyszerűen

Mátyás Király Vadaskert és a magán erdők önzése