Linkgyűjtemény a zarándokoknak

Alább igyekszem hasznos linkeket gyűjteni azoknak, akik zarándokútra indulnak. Különös tekintettel a Szent Jakab útra való felkészülésre. Magam is igyekszem megfogalmazni a saját Camino-s ismereteimet, de vannak olyan portálok ahol a témával még részletesebben fogalalkoznak, mint ahogy eddig én tettem.

El Camino Kalandok - El Camino Frances Blog

https://elcaminofrances.blog.hu/

A felkészüléstől és a szükséges felszerelések beszerzésétől olvashatsz itt, Gábor tollából, az odautazáson át a zarándoklat végéig. Olyan fő kategóriák közül szemezgethetsz, mint: A Camino útvonalai; A Camino költségei; Az utazás költségei; Az utazás megtervezése; Fizikai felkészülés; Biztosítás és az EU-s TAJ kártya; A bakancs kiválasztása; A túrazokniról; A megfelelő hálózsák; A hátizsák kiválasztása; Az El Camino-s ruházat; Túrabottal, vagy anélkül?; Egyéb fontos kiegészítők; Amik nem váltak be; A túrautánfutókról; A Francia Út útinaplója - 30 nap; Az Északi Út útinaplója - 33 nap; Camino de Fisterra útinaplója - 4 nap;
A bloghoz egy YouTube csatorna is tartozik, ha olvasás helyett a nézést választanád, Gábor ebben is benne van!

Andrea az El Caminón

https://mundicamino.blog.hu/

Ha női szemmel szeretnéd látni a felkészülés és az út részleteit. Az El Camino zarándokút, más néven Szent Jakab út személyes útinaplója egy magyar peregrina, Andrea szemüvegén keresztül. Megjárta a francia és a portugál utat is, és Hospitaleraként is helyt állt.
Ha a felkészülés során az ország nyelvét is tanulod, Andrea összegyűjtött néhány hasznos spanyol kifejezést, ami jó lehet, ha a tarsolyodba helyezed.

Facebook közösség - El Camino 2019 Túra / Indulás

https://www.facebook.com/groups/295373881188839/

2019-es évben induló vagy indulni vágyok kereshetnek maguknak itt társat / társakat. Megbeszélhetik mire lesz szükségük, mikor szeretnének indulni, melyik útvonalat választják stb...
Csoport típusa: Események és tervek

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Locus túratérkép kezdőknek és profiknak 2022

OsmAnd túratérkép egyszerűen

Mátyás Király Vadaskert és a magán erdők önzése