A pénz és a szív (a gazdagság receptje)

Mi is az a pénz? Mindenki hajszolja, de valóban tudjuk hogy miért? A papírpénzzel kapcsolatos történelem valamikor a 17. században kezdődik. Ekkor az emberek még arannyal kereskedtek. A nemesfémet azonban nehéz volt cipelni, ezért páncéltermekben tárolták őket. A lerakatokban bizonylatot kaptak az otthagyott értékek után. A kereskedők pedig ezekkel a bizonylatokkal, számlákkal fizettek egymásnak. Ezek a fecnik voltak az első papírpénzek. Mivel azonban adott időben csak néhány ember venné ki az aranyát, az őrök, az újonnan született bankárok elkezdtek több számlát kiállítani, több aranyról, mint amennyi valójában fizikailag jelen volt. Ezeket kiadták kölcsönre, majd kamatot számítottak fel a pénzre, vagyis olyan aranyra, ami valójában nem is létezik.

A pénzt jó és rossz célra is lehet használni, ez egyértelmű. Viszont a ma divatos összeesküvés elméletek szívesen hivatkoznak valami rejtett harmadik fél uralmára. Azért harmadik, mert nem én, nem te hanem valaki más, illetve mások. Mindezt azért, mert egyfajta közös tendencia figyelhető meg a dolgok alakulásában, a logikus összefüggések olyannak tűnnek, mintha előre meghatározott terv szerint történne minden rossz dolog. Még az elején szeretném tisztázni, hogy szerintem ez nem feltétlenül így van. A nagy gonosznak sok nevet adtak már, például illuminátus vagy a szabadkőművesek. Sokkal valószínűbb ennél, hogy azért tűnik külső problémának, mert nem vállaljuk fel saját gondolatainkat és viselkedésünket. Más szemében a szálkát is észrevesszük, de a sajátunkban a gerendát sem. És hogy mi lenne mindannyiunk hibája? Az, hogy gyűjtögetünk, harácsolunk és hogy bizalmatlanok vagyunk az ellátásunkkal kapcsolatban. Félünk, hogy éhen maradunk, szegényen, nincstelenül.

19. Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják;
20. Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
21. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.
(...)
25. Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-e az élet mint az eledel, és a test mint az öltözet?
26. Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-e azoknál?

/ Máté evangéliuma, 6. fejezet /

A kívülre helyezett összeesküvés nem más, mint a közös tudatalattiban rejlő sötétség. Mert mindannyiunkban ott van a félelem, aminek közös a gyökere. Ezért tűnik úgy, hogy a sok összefüggés mögött áll valami. Igen, valóban áll valami, maga az ember. Közös félelmünk attól, hogy nem jut, attól hogy meghalunk. Ha képesek vagyunk valóban félelem nélkül, szeretetben élni, akkor nincs szükség arra, hogy halmozzuk a vagyonunkat. Ha pedig nem halmozzuk, akkor másoknak is jutni fog. És ha jut mindenkinek, akkor az jó. Mert te és én egyek vagyunk. Ha neked jó, akkor nekem is jó. Ezt ismerjétek fel minél előbb és éljetek úgy, hogy hűek vagytok önmagatokhoz!

Elemezzük tovább a pénzzel kapcsolatos tényeket. Tudod, hogy valójában hogy működik a hitel? David Icke kutató magyarázatát követve: szükséged van a pénzre, mondjuk kérsz egy millió forintot és ők begépelnek a számládra pontosan ennyit. Ez minden, amit tesznek. Nem vernek érméket, nem mozgósítanak aranyat, nem nyomtatnak újabb bankjegyeket. Hiszen nincs is nekik semmilyen nemesfémük sehol, csak ráírnak egy millió forintot a számládra, egy virtuális felületen, a számítógép képernyőjén. És ettől a pillanattól kezdve elkezdesz kamatot fizetni, arra a pénzre, ami soha nem létezett, nem létezik és nem is fog létezni.

A bankok kilencszer több pénzt helyezhetnek ki hitelre, mint amennyi tartalékkal rendelkeznek, a páncéltermeikben. Foster Gamble beszél erről, és elmondja hogy ez az úgynevezett kötelező ráta tartalék rendszere miatt lehetséges. Ez a ráta változhat, de általában 10 % köröli értékről beszélünk. Mit jelent ez a bankok számára? Ha te letétbe helyezel  náluk 1 milliót forintot, abból a bank a kötelező ráta miatt bent tart összesen 100 ezer forintot, a többi pénzedet pedig kiadja hitelre. Itt jön a trükk, mert ha egy másik polgár bejön a bankba és autóhitelt vesz fel, 1 millió forintra (100 ezer forint kötelező saját résszel), azt oda is adják neki, a te letétedből. Még egy csavar következik, hiszen az autót kifizetve a pénz hova kerül ismét? Akár egy másik bankfiókon keresztül, de ugyan ahhoz a központi bankhoz. Most akkor létezik a pénzed, vagy nem létezik? Ki mondja megy hogy hova és miért kerüljön? Az "újonnan" a bankhoz kerülő, a kocsi árából származó bevételt új letétként kezelik, majd újra hitel (vagy egyéb befektetés) lesz belőle, és a folyamat újra indul. Ezért lehetséges, hogy bankoknak végtelen mennyiségű pénzük van.

Amikor egy becsületes ember rájön, hogy tévedett, vagy megszűnik hibázni, vagy megszűnik becsületesnek lenni.

/ Anonymous /

Hogy lehet az, hogy ha te és én pénzt nyomtatunk, azt büntetik, de ha a bankok teszik mindezt, az legális, hiszen csak a pénzállomány növelése? A legnagyobb bank a Federal Reserve nem állami intézmény, azok fölött áll, az amerikai alkotmányban is benne van. Ez az a nagyhatalom, ami ellenőrzi hogy mikor hova áramoljon a pénz. De ahelyett, hogy egyensúlyra törekedne, a hatalom szolgálatában áll, élősködik az embereken és kihasználja őket. Alapvetően a pénz feladata, hogy közvetítse a valódi értéket; ezzel nem is lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy nincs és nem is volt soha egyensúly a két dolog között. Ahelyett, hogy mindenkinek egyenlően jutna belőle, megszüntetve a világ nyomorát, inkább még több krízist teremtenek, hogy a megoldásba vetett erőfeszítések még több pénzt generáljanak a számukra.

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy mire lenne szükség a világbékéhez, akkor ezúton elárulom nektek az egyik módszert. A pénzrendszer miatt kialakult élősködést kell megszüntetni. Gazdasági világválságok esetén előre megtervezett akciókról beszélünk. Bankárok elit csoportja (Rotshild, Rockefeller és a Morgan család) kiveszi a pénzét egy adott piacról, emiatt a rendszerben szorult áldozatok nem képesek fenntartani magukat, csőd miatt el kell adniuk az értékeiket. Na és vajon kik lesznek akik kivásárolják őket? Pontosan azok, akik az egész folyamatot elindították. Ez a forgatókönyv már többször lezajlott a történelmünkben. Miért van erre szükség? A szabad energia áramlásnak, mint minden természetes rendszernek van kiegyenlítő, egyensúly teremtő és megtartó képessége. A pénz áramlása is ilyen rendszer. Ha hagynánk, önmagától helyreállna, és megszűnne a szegénység is. Viszont az egyensúly kialakulásakor a sokkal rendelkezőknek végül kevesebb lenne. Ez megrémiszti őket. Emiatt van szükségük az élősködőknek arra, hogy újra és újra felborítsák a rendeződni kezdő rendszert.

Minél nagyobb hatalommal bír az élősködő, annál nagyobb tömegeket tud megmozgatni és annál jobban képes úgy mozgatni a szálakat, hogy saját maga felé áradjon az összes érték, a többiek rovására. Hogyan lehet hatalmat szerezni? Úgy, hogy a lehető legtöbb dologba beleártják magukat. Média, gyógyszer gyártás, háborúk. John Perkins, volt gazdasági bérgyilkos elmondása szerint a következőképpen intézik a hatalomátvételt: ahol kitermelhető nyersanyagot találnak (mondjuk olajat), hatalmas kölcsönt adnak annak az országnak. A pénz nagy része azonban nem az államhoz kerül, hanem a pénzintézet cégeihez, amik az országban óriási infrastruktúrákat építenek. Ezek a nagy volumenű épületek, hidak és egyéb ipari rendszerek azonban nem az alsóbb, szegény rétegeket támogatják, hanem megint csak a gazdagokat. Valójában a szegények azért is szenvednek, mivel az állami kölcsönt nekik kell visszafizetniük, utólag. Így nem marad pénz oktatásra, egészségügyi és egyéb fontos szolgáltatásokra. Később a gazdasági bérgyilkos visszamegy az országba, és felajánl egy megoldást: eltekintünk az adósság egy részétől, cserébe azt kell tennetek, amit mi mondunk. Így válnak politikai bábokká a kizsákmányolt országok. Így szerez hatalmat az élősködő pénzügyi rendszer.

Akárhogy is nézzük, ez egy összeesküvés elmélet. Miért nem hisszük el? Miért lehet az, hogy nyilvánvalósága ellenére az emberek tudatlanságban élnek, és nem vesznek erről tudomást? Azért, mert a legtöbb rendszerünk, legyen szó oktatásról (egyetemek, iskolák), politikáról vagy rend fenntartásról (nemzetvédelem, rendőrség) hierarchikus rendszerben működik. Egyfajta piramis, ahol a különböző szinteken dolgozók nem tudnak a többi szint, de főként a felettük lévők világáról szinte semmit. Sötétségben tartják őket, hogy irányíthatóak maradjanak. Senki nem látja át igazán a rendszert, csak aki a piramis legtetején van. A szintek és az említett rendszerek között információ formája pedig nem más, mint a média, a híradók és az újságok. Azt pedig ki tartja működésben? Hát persze hogy ők, így irányítják az emberek gondolkodását, és formálják a világot kedvükre.

Néhány példa a rendszer működésére: dokumentált tény, hogy a vietnámi háború csalárd fordulattal indult. A Tonkini-öbölben nem történt semmi, de mégis ezt hangoztatta a média, így megkezdődhetett az ellencsapás. George Bush pedig nemlétező tömegpusztító fegyverekre hivatkozva támadta meg Irakot. Egyre többen gondolják, hogy a 911 is egy ilyen megtervezett művelet volt. A cél a Közel-Kelet olajának megszerzése (mivel az aranytartalék helyett az olaj vált a dollár alapjává). Az állami felügyelet alatt tartott bíróságok bárkit elítélhetnek, ha terror gyanúba keveredik, megfigyelik a levelezéseinket és a telefonhívásainkat. Teljes kontroll alatt tartják, akit csak lehet.

A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz.

/ Montecuccoli /

Na de mit tehetünk mi? Talán a legfontosabb megértenünk azt, hogy a pénz nem boldogít. A pénz csak egy eszköz. Alapvetően boldog embernek tartom magam. Bármi történhet velem az életben, a szívem nyitott, a szeretet-energia mozgat. Nem félek semmitől. Mi bajom is lehetne? Éhen halni nem fogok, a többi pedig úgysem számít. Ha ráébredünk végre, hogy nincs mit vesztenünk, akkor lehetünk csak igazán szabadok, mert nem befolyásolja a boldogságunkat sem a pénz, sem pedig egyéb külső tényező. Innentől fogva mások elvesztik a képességüket arra vonatkozólag, hogy irányítsanak minket. Ezért elvesztik a hatalmukat és a rendszerük önmagától megdől. Tehát az első változásnak bennünk kell megtörténnie. A külső rendszer felé sem kell gyűlölettel vagy haraggal fordulnunk. Ők is az élet részei, fogadjuk el őket. Ha valamit igazán megszeretünk, azt közel engedjük magunkhoz, megismerjük. Egységgé válva egymás hasznára leszünk, így az egyensúly sem bomlik meg többé. Ha bennünk egység van, akkor a kinti világban is. Namaste!

Fotó: Won Park

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Locus túratérkép kezdőknek és profiknak 2022

OsmAnd túratérkép egyszerűen

Mátyás Király Vadaskert és a magán erdők önzése